2012. november 5., hétfő

Gyümölcsös köleslepény

Nagyon egyszerűen elkészíthető, finom gyümölcsös étel, ami egytálételként vagy desszertként fogyasztható. A mazsola és az édes gyümölcsök miatt plusz édesítés nélkül is finom.



Hozzávalók 25 x 20 cm-es tepsihez
1 pohár (2 dl) köles
3 pohár víz
vaj/olaj a tepsi kikenéséhez
1 marék mazsola
tetszőleges édes gyümölcs a tetejére, például a képen lévőn 2 nagy alma és 1 banán van
őrölt fahéj
elhagyható: ízlés szerint méz a tálaláskor

Elkészítése
Vékonyan kikenünk egy közepes tepsit, majd szétterítjük az alján a megmosott kölest, és ráöntjük a vizet. Rászórjuk a mazsolát. Meghámozzuk és feldaraboljuk a gyümölcsöket, majd elrendezzük a tetején. Végül megszórjuk őrölt fahéjjal.
Berakjuk a hideg sütőbe, és 200 fokon 45 percig sütjük (akkor van kész, ha a köles teljesen felszívta a folyadékot és megpuhult).
Langyosan a tepsiből kanalazható, hidegen szépen lehet szeletelni is.
Akinek nem elég édes, egy kis mézet csorgathat rá a tányérján.

Tipp
Remekül megsül egy kenyér vagy egy cseréptálnyi zöldség mellett, amúgy - figyelembe véve, hogy a köles hamar megfő kásának egy lábasban - külön emiatt nem égetném a sütőt.


Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Natura hántolt köles
Thomson mazsola
Akácméz - házi, termelőtől 1 kg


A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése